Min muppkatt del 2

 
 
 

Några saker ni kanske inte visste om mig

-       Jag hatar ketchup, det är så ugh

 

-       Jag är directioner. Eller nej, vi heter crazymofos

 

-       Om jag gör något med vänster arm måste jag göra med höger också, annars känns det konstigt. Det är samma sak när jag rider, kollar jag bakåt åt höger måste jag göra det åt vänster också.

 

-       Jag har ett grönt täcke som det står Rid Ica på.

 

-       Jag har A i matte, tyska och biologi

 

-       Jag fick mina första converse i våras och jag är jätte kär i dem, puss puss på dem


hej hopp i galopp

Jag har precis vaknat hos Lisa, hennes föräldrar var hemma så vi sov hos henne. Igår hade vi det jätte kul, vi badade, bastade och åt massa godis.

Idag ska jag inte rida men vi ska upp till stallet vid 12 och skura spiltor inför kanalhoppet. Kanske inte världens roligaste men vi är många (alltid någon att prata med) och när vi är klara ska vi äta glass. Jag kanske inte kommer hinna blogga massor idag men jag ska försöka!

 
 
 
 

Hos Julia

 
 
 
 
 
 

Min muppkatt del 1


Idag

Ligger och latar mig i sängen men ska väl äta frukost strax. Har inte så mycket att göra idag förens vid klockan 5 då mamma ska skjutsa in mig till Julia för vi ska på poolparty! Alla ska ha med sig massa godis, chips läsk och sånt så ska vi lägga ihop allt och äta hur mycket vi vill. Snacka om att jag kommer ha ont i magen sen haha. Egentligen skulle jag ha sovit ensam hemma hos pappa inatt, förstår inte hur jag skulle klarat det hug. Men Lisa sover med mig, antingen hos henne eller hos mig.

 

 ps: den såkallade headern är bara tillfällig

Paloma

Paloma är då inte min egna häst, utan ridskolans. Hon är ett fjordingsto född 2007, alltså 6 år.

 

Jag skulle beskriva henne som snäll och glad. Hon bits och sparkas nästan aldrig och är jätte snäll mot alla små barn och hon ställer alltid upp. Kommer vi fel på ett hinder hoppar hon jämfota/kängruhopp i alla fall för hon vill inte stanna. Hon vill hoppa och vara snäll i alla lägen. Men hon förstår inte att ibland kan det vara bättre att stanna än att hoppa av 411 meter innan hindret. Det var det som hände när vi gick omkull, vi kom jätte fel men Paloma körde ändå. Det slutade kanske inte så bra men vi klarade oss med lite skrapsår och blåmärken.

 

Hur är hon att rida då? Paloma är pigg och ganska stark, men ibland luras jag lite för egentligen latar hon sig bara. Istället för att sega springer hon fortare för att komma ifrån arbetet. Hon är ju lite av en bulldoser. Men hon tycker ju att det är roligt också, bara att det kan vara lite jobbigt att flytta bakdelen och jobba ordentligt.

 

Våren 2012 kom Paloma till ridskolan. Hon var fet, kunde inte hoppa (hon visste inte hur man gjorde) och särskilt lydig var hon inte heller. Jag kunde inte tränsa för hon kastade upp hela huvudet och inte kratsa hovarna då hon lutade sig mot mig och eftersom jag inte är starke Adolf var det inte så lätt att trycka tillbaka. Nu, lite mer än 1 år senare kan jag/hon kratsa hovarna jätte lätt, hoppa, tränsa och tävla.

 

Just nu tävlar jag Ld och Lc i hoppning, Paloma är c-ponny så 70 och 80 cm. På vårat meeting som vi ska ha den 6-7 juli ska jag starta min första lokala med henne och det ska bli jätte kul.

Stam:

e: Romeos Cabri 238    u: Tuva 3015

 
 
 

Mathilda Gustafsson

Att jag heter Mathilda och är 13 år vet ni nog redan. Men mer då? Jag tycker det är väldigt svårt att skriva om mig själv såhär, men jaja.

 

Som sagt, jag heter Mathilda Gustafsson och är 13 år. Jag bor i Söderköping och rider på ridskolan i Söderköping. Mina föräldrar är skilda och har varit det sedan hösten 2008 så det var ju ett tag sedan. Jag bor ungefär 2 min från stallet hos pappa och kan se på ridlektionerna från min balkong, så det är rätt så skönt. I julas flyttade jag med mamma till hennes kille Peter som bor en bit utanför Söderköping. Det tar ca 30 min med bil, så det blir ju ganska mycket skjutsande men så är det. Min lillasyster heter Tindra och är 9 år, hon är den bästa lillasystern man kan tänka sig! <3  

 

Det är svårt att säga hur jag är som person. Jag är ganska försiktig mot människor jag inte känner men när jag är med mina vänner är jag oftast glad och pratar väldigt mycket. Våga säga vad jag tycker kan jag inte påstå att jag gör. Däremot vågar jag stå för vad jag tycker även om andra inte accepterar det. Jag kan vara ganska flummig och skratta åt konstiga saker men när det gäller allvarliga saker blir jag väldigt seriös. Jag har lätt för skolan, behöver inte plugga så mycket utan brukar kolla lite dagen innan. Jag är urusel på att passa tider och har svårt för att bestämma mig. Kan heller inte vissla eller knäppa med fingrarna.

 

Hösten 2011 började jag rida på ridskola. Jag vet inte riktigt varför jag gjorde det men jag brukade gå upp och titta på hästarna eftersom jag bodde så nära och då blev jag nog lite sugen. Det tog inte så lång tid att lära mig för jag var trotsallt 10 år. Jag menar, börjar du rida när du är 4 år kanske du bara skrittar runt och travar lite och inte börjar hoppa och rida utan ledare förens du blivit lite äldre. Så i höst har jag ridit i 3 år och det är väldigt lite om du jämför med mina vänner. På tal om vänner – jag har fått många av mina vänner från stallet och hästarna. T.ex. Vera (www.justmy.blogg.se), skulle inte jag börjat rida skulle jag inte känna henne. Vi gillade inte varandra så mycket i början men nu är hon en utav de få som jag verkligen kan prata med. Det är ungefär samma sak med Linnea. Vi hatade, och jag menar verkligen hatade varandra, men nu har jag väldigt roligt med henne. Så hästarna har faktiskt gett mycket mer än bara själva ridningen. Ibland undrar jag vad jag skulle gjort om jag inte börjat rida. Antagligen hade jag spelat fotboll, ishockey, golf (haha) eller något annat tråkigt. Så jag är glad att jag började rida och tänker inte sluta med det.

 

Jag gillar att fota också. Min kamera fick jag för ca 1 och ett halvt år sedan, en nikon D3100 är det. Det är inte värsta proffskameran men vet man hur man ska göra blir bilderna riktigt bra.

 

Det var nog allt. Jag vet inte riktigt vad det här blev för presentation men jag hoppas att ni fått en liten bild av hur jag är.