Svar på frågestunden

Jag sa ju att den som frågade mest skulle få en länk.. Men eftersom detta kom väldigt sent ska alla som frågade få det, och alla hade inte heller skrivit sina namn. Så kommentera ditt namn och ev blogg så får du en länk i ett eget inlägg :D
 
Vill du ha egen häst?
Det är drömmen, men jag har ju Paloma <3
 
Favorit bloggar?
Hm, jag läser mina vänners bloggar och av de mer "kända" tror jag Matilda Sparrenhök. Gillar tjejen sjukt mycket, tycker hon är cool med tanke på vad hon har gått igenom.
 
Vad tycker du om om nellie berntsson?
Vet inte riktigt, kan inte säga att jag inte gillar henne eftersom jag inte känner henne. Men gillar mobbnings grejen och tycker hon är duktig på att skriva för att vara 12 år.
 
Dina mål inom ridningen?
Tränar för att bli bätttre, blir lätt att jag slarvar med onödiga småsaker. Men målet  just nu är väl att fortsätta som jag gör och starta några lokala i höst. Och "stor målet" som jag så fint kallar det, är väl att komma iväg till fjordhäst sm. Själva sm klassen går i l:c för mig 90cm, och just nu hoppar vi 80 så det är väl drömmålet. Men vi får se hur det går med det ;)
 
Vad har du för ridväst?
Racesafe
 
Vad har du för ridhjälm?
Nån från hööks
 
Hur många schabrak har du?
10 tror jag
 
Hur många grimmor har du?
1 i läder och 2 vanliga
 
Hur många syskon har du?
1 riktigt
 
Hur ser Drömhästen ut?
Paloooma hihi <3

Har du något mer djur en katten?
2 kaniner som är mina, sen på gården hos mamma finns det 2 hästar (pansionerade) 5 katter till, 3 hundar och ca 40.000 höns (skojjar inte haha)
 
Vad heter katten?
Skrållan, även kallad kattfan när den kissar i sängarna eller äter disktrasor
 
Bor du nära stallet eller åker du bil?
Så nära att jag kan se när någon rider från min balkong när jag är hos pappa och hos mamma tar det 30-40 min
 
Vem är din idol?
Beror på hur man tänker, fick en ide till ett inlägg nu om det. Men menar du artistidol så är det såklart One Direction, nya videon är ju för bäst haha
 
Har du pojkvän?
nej
 
Hur gammal är paloma?
Hon fyllde 6 i maj

Vad gillar du för musik?
Lyssnar på ganska mycket olika,

Vad är din favorit film?
älskar pll men annars tycker jag war horse är ganska bra

Vilken klass ska du börja i?
8:an, har redan tröttnat, usch
 
Gillar du din skola?
Det kan jag inte påstå
 
Finns det någon som du skulle vilja bli vän med men att det inte går?
hehe ja.. 5 st

Hur många rosetter har du?
Inte så jätte många, 8 eller 9 st med Paloma
 
Bästa Tävlingsplatsen?
Hemma är ju bäst och underlaget på Åby kan man inte klaga på
 
Hur skulle du beskriva din ridning (mjuk, hård, snäll mm.)?
Oj vad svårt. Jag tycker man ska vara bestämmd, rättvis och berömmande när hästen gör rätt. Om jag sedan är det vet jag inte, men jag tränar för att bli bättre och utvecklas
 
Vilken kändishäst/ponny skulle du vilja rida?
Skulle vara häftigt att få prova Nix, han är för cool
 
Vad tycker du om sporrar? Varför?
Bättre att rida med sporrar och vara snäll med skänkeln än att ge hästen trehundraåttioelva sparkar i magen. Sen finns det såklart folk som använder det på fel sätt också.
 
Gillar du bettlöst?
Har inte ridit så mycket på det men behövs det så är det väl bra
 
Vad gör du om en av dina "stallkompisar" säger att dom inte ska rida längre?
Deras val, tycker hen inte att det är kul längre ska hen inte fortsätta, men man kan ju fortfarande vara vänner.
 
Vad tycker du om hon som sparkas? :))))))
hej Linnea
 
Det som jag tycker ser ut såhäär
Dator/
mobil
JB / ONE DIRECION <33333333
Chips/godis
Hopp/dressyr
Film/tv
samma sak ju haha
Träning/tävling
glad/ledsen
Vit/
svart
Fota/
filma
Bästis/många snälla vänner
Pizza/Hamburgare
Pomme/potatis xD
Rosa/lila
Kalas/party
vad är skillnaden då? :oo
Sova/gå upp tidigt
Skolan/stallet
Ipad/dator
Pool/hav
Hund/katt
Ute/inne
Rida ut/rida på ridbana
Rida själv/för instruktör
 
 
 

Bildbomb Öland del 1

 
 
 

Påväg hem = mera bloggning = :D

 

Jag har varit nästan lika busig som Vickan...

Vickan din lille bus fillefjongka, hoppas du ramlar ur sängen när du sover eller att Silver blir ännu busigare än du och busar iväg i massor busiga bocksprång. Men alla kollar www.crosscountryriding.blogg.se, Vickan och Matilda är verkligen superbra. Läste deras förra blogg vmryttare, och jag vet redan nu att jag kommer bli avundsjuk på deras skrivande. Så alla kollar!
 
Okej, jag ska inte skylla ifrån mig men det har inte funnits någon vanlig internet. Bara på pappas platta som jag lånar nu och det kostar ganska mycket men jag skyndar mig *host host*. Jag skulle ha svarat på frågestunden för ganska länge sen men ja.. (jag kom just på att jag använder men ganska mycket haha) Frågestunden får vänta tills jag kommer hem, men jag lovar att jag inte har glömt bort den. 
 
Jag har det bra, badar, äter gott och bara är. Fast saknar ju stallet och hästarna lite också. Längtar till nästa helg (eller kanske nästnästa??) Skitsamma, vi ska iallafall till Vimmerby och lilla gubben cup. Jag ska inte tävla, blir antagligen att fota som jag brukar göra. Förra året bodde vi i fågelholkarna men i år ska vi bo i Johannas husvagn, längtar sjukt mycket ska bli väldigt roligt. Kommer antagligen hem härifrån på lördag men vet inte riktigt. 
 
Vad tycker ni om nya headern förresten? Jag tycker om den mycket, men gillar bilden som var på förra "headern" också. :D
 
 

Ibland kan det faktiskt vara okej...

Ibland kan det faktiskt vara okej att vara lite busig. Så en bloggrape borde inte vara några problem, eller?                   I vilket fall är det inte Mathilda som skriver utan Victoria, Vickan, Vicky Picky etc. etc. som skriver just nu. Ja hur kommer det sig att jag skriver här just nu? jo, det är jag som har gjort Mathildas design :)
Men jag hade inte planera att att skriva en roman om mina bravader här i livet  (skämt åsido) utan bara göra lite reklam för mig själv. Ni hittar mig på bloggen Crosscountryriding eller min för tillfället vilande novellblogg. Kika gärna in!

On våran väg to Öland

Sitter i bilen påväg till Öland, kommer inte blogga så mycket men hoppas att ni har det bra sålänge! :D

Gulliga ridlägerbarn ❤


Packar och fixar

Hinner inte blogga just nu, packar och så. Men vi får se om det kommer något inlägg mer idag. Svaren på frågestunden kommer på måndag så fråga på! :)

Snabbinlägg

Nu ska jag äta frukost, sen drar jag till stallet. Ridlägrena har avslutning idag och efter det ska jag rida Olle. Skrittar nog en sväng i dungen först och sen travar jag lite i paddocken eftersom jag har riditganska hårt i tre dagar nu. Pappa och Tindra ska till Norrköping och fixa något med husvagnen, kanske följer med om jag hinner. Vi åker på söndag istället, det ska bli sjukt kul! :D

Tack för era fina kommerntarer på förra inlägget ❤

 

Berättelsen utan namn

”Jag flätade in fingrarna i den silkeslena manen och tryckte till med mina bara fötter. Star flög fram i en kraftfull galopp medan han sicksackade mellan stammarna. Flugorna surrade hetsigt runt vid Stars huvud på jakt efter något att äta. Han ruskade irriterat på huvudet, flugorna försvann för ett tag och Star fortsatte i samma takt som förut. Mitt hår flög i fartvinden och svetten rann ner för min rygg. Jag drog försiktigt i tyglarna och Star saktade lydigt ner till trav. Han fick en klapp på halsen och vi red en bit till genom det gröna paradiset tills det öppnade sig. När Star förstod vad som var pågång frustade han hysteriskt och började takta på stället. Han var tydligen lika sugen på att svalka sig som jag. Fnittrandes lät jag Star gå ner i vattnet. Han gnäggade förtjust samtidigt som… ”

”OLIVIA!” jag gnällde tyst och kravlade mig upp ur sängen när jag insåg att jag försovit mig.

 

”Olivia?” herr Lönn höjde på ögonbrynen. Somvanligt hade jag satt mig längst bak i vänstra hörnet och stirrat ut genom fönstret i väntan på att ett rymdskepp men enögda aliens eller något annat lika intressant skulle dyka upp. Matte var inte direkt det bästa jag visste.

”Va?” sa jag dumt. Herr Lönn suckade och jag visste exakt vad han skulle säga.

”Du bör nog vara lite mer delaktig.” Han betonade ordet lite så att jag på allvar skulle förstå vad han menade. Antagligen trodde han att jag var norra halvklotets mest trögtänkta person. Dock visste han inte sanningen; endast 3 % av allt jag tänker kommer ut genom min mun.

”Nå Olivia, vad blir kvoten av x delat med 12 om x är ett primtal mellan 5 och 13?” Jag tittade på honom som om jag fått 43 hårda fotbollar rakt i ansiktet. I sista sekunden kom min räddning. Sju knackningar i takt till en låt som jag alltid glömmer texten på hördes från dörren. Herr Lönn glömde mig för en stund och ropade att det var okej att komma in. En tjej med orangebrunt flätat hår steg in i klassrummet.

”Är det här 7D?” Hennes bruna ekorreögon skannade över våra ansikten och när hon fick ögonkontakt med mig log hon så att smilgroparna blev synliga.

”Ja välkommen, välkommen.” Herr Lönn log sitt fula leende, om man nu kan kalla det leende. Jag visste av ren erfarenhet att han skulle försöka övertyga tjejen om att han var skolans bästa lärare. Men om sisådär en vecka skulle han bli sitt vanliga jag igen.

”Du kan sätta dig brevid Olivia.” fortsatte han och inte förens hon var påväg mot mig insåg jag vad han hade sagt.

”Hej.” sa jag generat. Tjejen hälsade tillbaka med samma smilgrops leende som förut.

”Nog med ekvationer, gå på rast ni! Olivia, visar du Filippa matsalen och skolgården?” Jag nickade och Filippa som hon hette, följde efter.

 

Blandningen av häst, halm, bajs och fluglukt, om flugor nu luktar, är nog den godaste lukt, nej doft jag vet. Filippa och jag hade funnit varandra från första början och hon hade frågat om jag ville följa med till stallet och rida. Jag hade inte trott mina öron. Det här var min dröm, inte min sagodröm. Men nu satt jag här, på en livs levande häst för första gången i mitt liv. Träden lekte lätt i vinden, insekterna surrade och den feta stallkatten som jag blivit så förtjust i låg mitt på gårdsplanen och kurrade i värmen. Det här kändes bra. Riktigt bra.

 

Den här skrev jag i skolan och jag blev rätt nöjd. Nej, jag är inte ett proffs men jag hade en ide och så blev det de här. Säg gärna vad du tyckte, gärna lite kritik ^^


Dagen

Förlåt för min urusla bloggning, jag har varit i stallet hela dagen och har inte hunnit med. Så kommer det antagligen bli resten av veckan också. Jag är lägerledare och rider Olle hela veckan så kommer inte hinna så mycket. Men jag hoppas att jag hinner med lite iallafall. Igår dressyrtränade jag Olle, det gick bra men han är expert på att fuska. Han går inte riktigt med bakbenen rakt under magen, skjuter ut bogarna och hänger sig massor på väggen. Det känner jag verkligen när jag rider innanför spåret. Men i galoppen och på slutet blev han väldigt fin. Idag hopptränade vi och det gick också bra. Det var första gången jag hoppade honom och det var stor skillnad mot Paloma. Han är inte lika bred som Paloma och när jag hoppar kändes det typ mjukt som om vi hoppade på moln haha. Vi hoppade bana och han var duktig. Imorn hoppas jag att det blir lite bättre väder så att jag kan rida i paddocken. Nu ska jag nörda pretty little liars, får se hur trött jag kommer vara imorn ;)
 
 

Frågestund

Fråga vad du vill, den som frågar mest frågor får en länk i ett inlägg :D
 

I need your love

 
I need your love
I need your time
When everything's wrong
You make it right
I feel so high
I come alive
I need to be free
With you tonight
I need your love
 

Ponnyskrutt

 
Du älskar inte en häst för att den är vacker, den är vacker för att du älskar den
 

Stall stall & stall

Ja, idag har jag varit i stallet. Är lägerledare på ridläret, hjälper barnen från hagen, hjälpa att sadla osv. Vecka 32 ska jag också det. Kommer kanske inte hinna blogga såhääär mycket men på kvällen och kanske att jag hinner göra något tidsinställt. Har ju inte min egna dator nu och det finns så mycket annat som går före bloggen. Men jag ska verkligen försöka. Håller på med ett inlägg, en tankeställare. Får se när det blir klart.
 
På lördag eller söndag åker vi iväg med husvagnen till Öland. Bara ta det lugnt, äta och bada. Kameran hänger självklart med så bilder kan ni räkna med. Paloma vilar ju nu också i fyra veckor. Brukar gå och mysa lite med henne ibland. Hagen är inte så långt borta.
 
 

Tävlingsresultat Kanalhoppet

Lördag 
L:D 70 cm clear round
Jag var sjukt nervös och mådde inte särskilt bra på morgonen. Jag tror att när jag blir nervös börjar jag tänka på massa annat, tänk om Paloma bla bla bla osv. Jag måste sluta tänka och koncentrera mig på det jag håller på med istället. Iallafall, framridningen gick bra. Det var bara jag och en till på framhoppet så det var skönt. Det blir så rörigt om man är många. Hoppade räcket två gånger och oxen en gång. På banan blev hon lite (läs jätte) pigg. Vi körde på och nollade, 70 är inte så högt men jag blev nöjd.
 
 L:C 80 cm A avd B
Här red jag avd B eftersom hon är unghäst. Det var lite mer folk på framridningennden här gången, men inte så det blev jobbigt. Paloma hade legat ner och sovit imellan klasserna så hon var fortfarande lite trött. Jag tycker det är svårt att hitta ett bra tempo att rida i, antingen går hon och snarkar och snubblar eller så springer hon som en kanonkula och hinner inte med. Så jag red lite fort hon hon hann inte med och rev två hinder. Men hon var duktig,ett pet hit eller dit spelar ingen roll. Jag kan också tala om att ifall det varit stil hade jag antagligen fått böter för min kråksits haha.

 Söndag
L:C 80 cm avd B
Allt var verkligen perfekt, framridningen, banan, allt. Kråksitsen var borta och vi hittade ett bra flyt. En bra rytm och ett bra tempo att rida i. Vi fick rida vårat första ärevarv, mitt första också. Kan inte beskriva känslan men hästen är verkligen grym och jag är glad att jag får rida och tävla på henne. Världens finaste <3
 
Det jag var mest nervös över var att jag inte skulle orka, gladatt jag kunde vara med även om jag insjuknade för några dagar sedan. Men det gick! 
Bilder och film får ni någon gång i veckan för nu ska jag äta glass, känns som om jag gör det hela tiden haha
 
 

Nöjd

Idag och igår har ju somsagt tävlat. Just nu hinner jag inte berätta för jag ska med Hanna till klarsjön! Uppdateringen har varit kass jag vet men jag har inte haft någon dator eller internet. Lovar att blogga och berätta ikväll, då ska ni få bilder och text :D
 
 
 

Fortfarande lika bäst

 

:) & :(

Febern är helt borta nu men jag är fortfarande trött. Kommer antagligen inte blogga så mycket idag heller, kan ladda upp massa bilder för jag orkar inte skriva så mycket.
 
 
Sjukt taggad inför helgen (kanalhoppet). ska hoppa ld och lc imorn och lc på söndag. Både palomas första och min andra riktiga tävling. Målet är att ha så roligt som möjligt och att jag ska ha kontroll på nya bettet. Eftersom hon är unghäst måste jag ha vanligt tränsbett, men det ska nog gå bra. Jag har tränat med det sen i våras och red med det hela förra veckan på ridlägret och det känns bra.

Trött

Känner mig inte lika sjuk längre men fortfarande lika trött. Ska gå och lägga mig nu. Tryckte i mig nårga pannkakor. Får se hur jag mår imorn på eftermiddagen ifall vi åker in till stallet då. Annars är det bara att åka tidigare på lördag :)

Förlåt förlåt

Jag har helt enkelt inte haft tid till att blogga. Jag stannade hos pappa igårkväll och sov där. Pappa var inte hemma så jag var själv, huhu. Idag var jag i stallet, vi löshoppade Risifrutti. Han var jätte duktig och hoppade jätte fint. Vid ungefär två gick jag hem till pappa för jag var jätte trött, sov i 3 timmar inntan mamma slutade jobbet och vi kunde åka hem. Jag är fortfarande trött och har lite feber. Så imorn måste jag nog vara hemma. Men det är bättre att jag är hemma en dag än att jag blir mera sjuk och inte kan vara med på kanalhoppet.
 
Kom igen och kommentera förra inlägget nu då era latmaskar, det är inte så jobbigt ;D

Frågetund?

Vill ni ha frågestund?
Mera åsikter som inlägget om respekt?
Mer bilder?
Eller något annat?
Jag har några bra inlägg pågång men jag undrar lite vad ni vill läsa om?
kommentera nu, det är inte så jobbigt :D

Respekt

Hästar är stora djur och kan hur lätt som helst klampa ner på oss om de har lust. Därför behöver hästarna respektera oss, men de ska inte vara rädda för oss. De får inte bara springa på oss som om vi vore små vantar.

 

Men för att hästarna ska respektera oss behöver vi respektera dem. Vi ska visa vem som bestämmer och berätta för hästen när den gör rätt. Jag berömmer väldigt mycket för jag vill att hästen ska tycka att det är roligt att göra rätt. Slarvar vi med saker som vi kan tycka är onödiga, t.ex. om vi låter hästen ta en tugga av någon annans höpåse när vi leder i gången, kan hästen lika gärna springa över till gräset på andra sidan vägen. Är det okej att ta mat ur höpåsen är det okej att springa över vägen. Samma sak vid ridningen, stannar hästen på en vattenmatta kan vi inte säga ”åh stackars lilla häst, ville, var det för läskigt? Vi gör det imorgon istället.” Hästen kan ju ha stannat av olika skäl men ni förstår vad jag menar. Hoppar inte hästen vattenmatta på träning, varför i hela fridens namn skulle den göra det på tävling då?

 

Så gör inte hästen som du säger, säg till den! Men man ska absolut inte tvinga hästen till något den inte klarar av för alla hästar har olika förutsättningar till saker och ting.

Jag måste fråga, gilllar ni sånna här inlägg? :)

 


Massa saker

I stallet gjorde jag inget speciellt förutom att jag red Risifrutti när Johanna longerade, den är jätte söt men bebis. Sen plockade jag massa brännässlor. Även att jag hade två vantar på varge hand sved det skitmycket. Det är fortfarande massa vita prickar på händerna. Paloma går ridläger den här veckan också, hon vilade lördag och söndag så nu får hon röra på sig innan kanalhoppet. Jag är jätte nervös inför det.
 
När vi kom hem cyklade mamma, Tindra och jag till klippan (det är ett badställe med en stor klippa) och badade. Hela vägen dit och tillbaka var 1 mil, jag upprepar 1 mil. Förstår inte hur jag orkade, nu ligger jag död i soffan haha och har precis ätit.
 
 
 
 
 
 

 
 

På tal om rosa elefanter

Jag tänker väldigt mycket. Ibland för mycket men jag tycker att det är bra. Att tänka efter om det jag gjorde var rätt eller fel och vad någon menade med det den gjorde. Endast 30 % av allt jag tänker kommer ut ur min mun, och det flesta vet ju hur mycket jag pratar haha… Okej, nu ska jag berätta om två saker jag ofta tänker på.

 

Ofta tänker jag på hur jag skulle göra om det började brinna i stallet. Vi säger att det börjar brinna vid höet på logen. Jag måste erkänna att jag skulle rädda Paloma först men sen skulle jag öppna alla boxdörrar på logen och schasa ut hästarna. Jag vet att hästarna inte vill springa iväg när det brinner men det här är hur jag tänker, en slags dröm. När alla hästar är ute från det brinnande stallet skulle jag ringa brandkåren och brandmännen skulle rädda stallet. Jag vet att det absolut inte skulle gå till så här men det här är min fantasidröm okok.

 

Många vill ju sova längst bort från dörren ifall det skulle komma en mördare. Men jag tänker tvärtom. Om det kommer en skitfarlig massmördare vill jag sova närmast dörren och bli mördad först. Visst, man kanske hinner rymma iväg om man sover längst bort men den chansen utesluter jag. Sover man närmast slipper man ju vakna till ljudet av att någon håller på och dö. Gjorde jag det skulle jag få en panikattack och försöka gömma mig i garderoben eller nått. Så hellre att jag sover nära dörren och blir mördad först om man nu skulle bli det.

 

 

Stallet nu

Godmorgon på er, nu drar jag till stallet. Förra veckan var jag på ridläger men idag ska jag bara vara där och fixa lite. Kommer hem sent i eftermiddag men jag har ett tidsinställt inlägg så håll ut!